Uttalande med anledning av mordet
 på utrikesminister Anna Lindh

 

Med anledning av mordet på Sveriges utrikesminister Anna Lindh uttrycker den Afghanska Pennklubben i Stockholm sin djupaste medkänsla med Anna Lindhs familj, vänner, kollegor och den svenska nationen.

 

Sverige intar idag en särskild plats i det afghanska folkets hjärtan. Under snart ett kvarts sekel har Sverige och det svenska folket visat en imponerande uthållig och trogen solidaritet med Afghanistan och det afghanska folkets utsatta situation. Sveriges långvariga och omfattande humanitära stöd till Afghanistan är världsledande och utgör ett föredöme för andra nationer.

 

Som Sveriges utrikesminister personifierade Anna Lindh Sveriges långvariga vänskapliga och solidariska förhållande till Afghanistan.

 

Den Afghanska Pennklubben i Stockholm delar Anna Linds vision om en värld i fred och frihet. I den världen kan människan fritt uttrycka sin uppfattning och ge sina barn möjligheten till utbildning, hälsa och en värdig framtid.

 

Vi böjer våra huvuden i respekt för Sveriges mördade utrikesminister Anna Lindh. Vi uttrycker särskild sympati och medkänsla med hennes drabbade familj och med det svenska folket. Vi lovar att fortsätta vårt arbete för ett fritt och demokratiskt Afghanistan. Så lever också Anna Lindhs visioner vidare.

 

Med medkänsla och respekt

 

 

Doktor Akram Osman

Ordförande Afghanska Pennklubben i Stockholm

och Afghanska Pennklubbens medlemar

 

2003-09-12